Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Рамуш Харадинај ће из Хага веома брзо бити пуштен кући, а онда ће бити још већи херој и говориће како је штитио интересе Албанаца – поновио је председник Вучић.

– Онај ко не брине о својим жртвама тешко ће да поштује и туђе, а још теже мислити о будућности. Од овог не очекујем ништа, верујем да ће се Харадинај брзо вратити. Немојте да имате никаквих сумњи да ће се овог пута десити нешто друго. Чекамо Харадинаја ускоро да настави да се бави рушењем власти у Србији – навео је председник Србије.

Говорећи о злочину који је почињен у Старом Грацку и Харадинајевој повезаности са њим, председник Србије Александар Вучић је рекао како не мисли да је Харадинај повезан са тим злочином, додајући да је он повезан са многим другим.

Одговарајући на питање о нападима на своју породицу, председседник Вучић каже да: БИА има свој посао у држави, друге стране службе исто имају свој посао. Што се тиче напада на породицу некако сам навикао на то. Људи су већ безброј пута чули неистине и већ знају да су то неистине.

Вучић каже да напади нису пријатни и да је његов посао да трпи све ударце.

– Највећи проблем настаје када им одговорите. То је проблем појединих политичара у Србији и појединих посланика који сматрају да су ту да туку и да ударају и мисле да нећу имати времена да неком одговорим. Њих стотине се препознало у тексту који сам написао – нагласио је Вучић и додао да је тај текст добро описао шта се ради.

– Њихов проблем је јер се ја њих не плашим. Победио сам, јер су ме изабрали грађани Србије… Када кажем да они имају проблем са мном, они су научили да политичари плаћају рекет да се о њима не говори нешто негативно, а ја нећу да платим рекет никоме – нагласио је Вучић и додао како је лист ‘Таблоид’ безброј пута објавио лоше ствари о њему, јер неће да им плаћа рекет.

– Немојте да вам говорим колико политичара знам који доставаљају информације медијима како би себе заштитили. Ја то нећу никада да радим. Ја сам овакакав успео да доведем у Србију и Меркел, Путина, Шинзо Абеа и безброј других државника. Успели смо да земљу избучемо из банкрота и сада људи само чекају да виде колико ће им бити повећане пензије и плате. То са правом чекају – истакао је Вучић.

Како додаје, све се то може радити на здравим основама и након тешких реформи, како је и било.

Председник Вучић каже да ускоро долази и Хан, као и да ће он у октобру ићи у Јапан.

– Дани су у питању до нових фабрика. Поново ће Банат да се радује – најавио је Вучић.

Говорећи о нападима на децу, Вучић каже да се то што се десило са братаницом Синише Малог тренутно истражује.

– Ми ћемо да утврдимо ко је пратио жену и бебу брата Синише Малог, Предрага. То лице је са диктафоном питало мајку да ли му је мајка или сестра. Има ту много чудних детаља. То је стварно одвратно. То лице се неће сакрити. То је тактика јапанског праћења – казао је Вучић. Како каже, то са бебом није ни за смех, а није ни за шалу.

– Да би се ово сакрило настала је кукњава да њих прате. Надлежни органи имају доказе да су мене и Томислава Николића прислушкивали све време – реако је Вучић. Председник Србије је нагласио и да је свакоме јасно да их нико нити прати нити прислушкује.

Председник Вучић је одговорио на још неких актуелних питања од којих издвајамо:

ЧЕКА НАС ТЕШКА ЈЕСЕН ЗБОГ КОСОВА’

-Србију чека напорна и тешка јесен због Косова. Очекујем око 3,5 посто економског раста. Кукуруз ће бити бољи ове године него прошле, индустријски део ће нам боље расти следеће године и грађевински због изградње Моравског коридора – истиче председник.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ, КАО И У ЗДРАВСТВУ, ПОЛИЦАЈЦИМА…

– Здравству, полицајцима, војнцима, јавном сектору, плате ће бити повећане. Морамо да бринемо о приватном сектору, јер приватни сектор издржава јавни сектор. Ми морамо да бринемо о свима – наглашава Вучић.

О БОРИСУ ЏОНСОНУ

Говорећи о томе што је Борис Џонсон нови премијер Велике Британија, Вучић каже да ће он у сваком тренутку одговорити на позив Србије.

– Сигуран сам да ће Борис увек желети да саслуша шта имамо да му кажемо. Сутра ћу му посалти поруку да се надам да је остао исти и да ће разговарати са нама малима – рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here