Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је погинуо и други пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије, у обављајњу свог летачког задатка, приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника о чему смо већ извештавали и када је констатовано страдање једног пилота.

У саопштењу се наводи да су погинули мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије.

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је комисију за испитивање ванредног догађаја са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем на челу.

Tакође, командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона МиГ-21, коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић.

Вулин: Свима у интересу да се сазна узрок пада “мига 21”

Министар одбране Александар Вулин рекао је за РТС, после пада “мига 21” да тај тип авиона нема класичну црну кутију, али да има снимаче параметара који до момента његовог гостовања на РТС-у нису пронађени.

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да су формиране две комисије које ће истражити несрећу и да је у највећем интересу свих да се сазна узрок.

Како је рекао, сви резултати се прво достављају тужилаштву, које онда одлучује да ли ће се и како информације дистрибуирати.

Вулин истиче да је пад “мига 21” страшна трагедија за породице пилота, пријатеље, војску али и све грађане Србије. Наводи да је посао пилота ужасно тежак и да је сваки лет опасан.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here