Mesto za reklamu

Копредесавајући амричког Кокуса у Конгресу САД обећао да ће обновити позив америчком председнику Трампу да посети Србију

  1. новембар, 2018.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас конгресмена Теда Поа, копредседавајућег Српског кокуса у Конгресу Сједињених Америчких Држава (САД).

Председник Вучић је захвалио конгресмену Поу на његовом дугогодишњем ангажману у раду Српског кокуса, који је помогао јачању билатералних односа Србије и САД, као и бољем разумевању наших ставова и политике у америчкој администрацији.

Вучић је посебно истакао писмо, које је конгресмен По, са седморицом колега из америчког Конгреса, пре четири дана упутио државном секретару Помпеу, као пример озбиљног приступа ситуацији на Западном Балкану, који је од помоћи за све у региону. Председник Вучић је истакао да је конгресмен По, својим посвећеним радом и сталним подсећањем на историјско савезништво двеју земаља, допринео и већем угледу Србије у САД.

Председник Вучић је, такође, захвалио на подршци САД европском путу Србије и рекао да постоје велике могућности за унапређење сарадње двеју земаља, констатујући да се повећава број америчких инвестиција на српском тржишту и да се сарадња проширује и на област инфраструктуре.

Конгресмен По је рекао да у Конгресу САД јача интерес за Србију, јер је све више људи види као земљу партнера. Он је истакао да ће и предстојеће обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата бити прилика да се у Америци покаже поштовање за историјско савезништво са Србијом.

Конгресмен По је истакао да ће, и када се ускоро пензионише, остати посвећен раду у Српском кокусу. Он је предочио да је лично пренео позив председника Србије Александра Вучића председнику САД Доналду Трампу да посети Србију и да ће то поново учинити.

Двојица саговорника су размотрила и ситуацију на Западном Балкану. Председник Вучић је објаснио потребу постизања компромисног решења за питање Косова, кроз дијалог Београда и Приштине, као услова за мир и стабилност у региону и његов напредак. Он је изразио задовољство што актуелна америчка администрација остаје отворена и спремна да размотри све предлоге, како би се искористила постојећа прилика за постизање компромиса.  Конгресмен По је подржао став да Београду и Приштини треба пружити простор и време да постигну међусобни договор.

„Српска стварност”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here