Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Сједињене Државе су пријавиле својеврстан рекорд да је само у једном дану најмање 1 милион и 130 хиљада  људи оболело од корона вирусом, што је, према подацима Ројтерса, највећи дневни број у било којој земљи на свету. Претходни рекорд је достигнут 3. јануара када је регистровано 1,03 милиона случајева.

Најновији податак је пријављен у понедељак, када се обично пријављује велики број случајева због тога што многе савезне државе нису правиле извештаје током викенда.

Седмодневни просек новозаражених се утростручио за две недеље, на више од 700.000 нових инфекција дневно.

Такође је регистрован и рекордан број хоспитализованих пацијената са ковидом-19, будући да је на болничком лечењу више од 135.500 људи.

Тиме је премашен рекорд од 132.051 постављен у јануару прошле године.

Пораст броја случајева пореметио је рад школа, које се боре са одсуством особља, наставника и возача аутобуса.

Чикаго је отказао наставу четврти дан, пошто округ и наставници нису успели да се договоре о томе како да се носе са повећањем броја инфекција.

Њујорк је суспендовао услугу на три линије метроа због великог броја радника који су болесни, а бројне компаније су одустале од повратка радника у канцеларије.

Број смртних случајева у САД је у просеку 1.700 дневно, што је пораст у односу на око 1.400 из протеклих дана, али унутар нивоа који је уочен почетком ове зиме.

“Под кључем” и трећи град у Кини са 5 и по милиона грађана

Кинески град Ањанг је трећи град у тој земљи који је закључао своје становнике због избијања ковида-19, чиме је број грађана затворених у својим домовима у Кини порастао на око 20 милиона људи. Не зна се, међутим, колико ће дуго трајати затварање тог града у којем живи 5,5 милиона становника, јер је у обавештењу писало да се то ради како би се олакшало масовно тестирање, преноси агенција АП.

Није, међутим, назначено да ли ће блокада бити окончана када се заврши тестирање.

Још 13 милиона људи је затворено у кинеском граду Сијан и око 1,1 милион у Јуџоуу.

Закључавање Ањанга је уследило након потврде два случаја омикрона у понедељак за које се верује да су повезани са још два случаја откривена у суботу у граду Тјенђин.

Становницима није дозвољено да напуштају своје домове, и наређено је затварање продавница осим оних које продају основне потрепштине, наводи се у градском обавештењу које су државни медији пренели у понедељак увече.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here