Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Фестивал музике и пива Белгрејд бир фест почиње вечерас на простору Ушћа и трајаће до 22. августа, уз бесплатан улаз за посетиоце. Манифестација је у нормалним временима била радо очекивана, али у ситуацији када се очекивало да ће Кризни штаб заседати и увести зашитне мере које би зауставиле забрињавајуће ширење опасног вируса, односно његових мутаната, организује се догађај који ће окупити хиљаде младих, који се тешко могу контролисати. Зато је било очекивано да се жељена манифестација одложи за неко мирније време.

Из Београдске културне мреже (БКМ) су најавили да ће током пет дана Бир фест угостити више од 60 бендова на две фестивалске бине, програм ће сваког дана почињати у 19.30 сати, док ће улаз “пратити процедура прилагођена прописаним мерама у циљу спречавања ширења корона вируса”.

Првог дана на главној бини наступиће Бијело дугме. Обновљено Бијело дугме, које предводи гитариста и композитор Горан Бреговић последњих година наступа у пратњи његовог Оркестра за свадбе и сахране, са певачима Аленом Исламовићем и Младеном Војичићем Тифом у постави.

Организатори су навели да ће наступ Бреговићевог Дугмета бити “на најквалитетнијем звуку у овом делу Европе, који ће продукцијски бити прилагођен величини самог догађаја”.

Све што је најављено да ће се одржати је ипак било за неко друго време. Последице масовног окупљања људи на том догађају ћемо тек сагледати. Оне се не могу избећи, а једино се поставља питање да ли ће се неко осетити имало одговорним због оних који ће завршити у болничком кревету или доживети нешто још теже. Да би последице организовања овог масовног окупљања биле што мање организатори се морају обавезати да максимално спроводе законске па и препоручене мере заштите, које се најчешће не спроводе. Зато је одговорност градских власти да организују све инспекције и комуналну полицију да континуирано проверавају обавезе организатора. Посетиоци овог догађаја морају такође да буду одговорни, не само према себи већ и према својим ближњима, па и свим другима, да максимално спроводе захтеване мере, јер само тако могу избећи теже последице. Наравно нека је и једнима и другима Бог у помоћи, јер на таквим масовним догађајима треба имати пуно среће да се не доживи оно што нико не жели.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here