Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о амандманима на Предлог закона о буџету за 2020. годину. Сутра почиње нова седница на којој је 16 тачака дневног реда.

У расправи о буџету за наредну годину, посланици опозиције питају за детаље о изградњи пута Нови Сад-Рума. Тврде да за тај пројекат није намењено довољно средстава у буџету.

“Сад је одједанпут искрсло да је приоритет Рума Лозница- Шабац. То што ви говорите то су само намере. Ми немамо никакве спојеве између, рецимо, Кикинде и Сомбора или, не знам између Зрењанина и Сомбора”, рекла је Нада Лазић из посланичке групе ЛСВ, ЛДП, СДА Санџака.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да пре зоре не може да сване, али сад је свануло за овај аутопут.

“А питајте и оне пре 20 година зашто га нису пројектовали. У најави је пројетковање ауто-пута, односно брзих саобраћајница које ће ићи Сомбор-Врбас-Кикинда, да се и тај део увеже”, рекао је Недимовић.

Владимир Ђурић из Странке модерне Србије навео је да оно што је буџетом предвиђено да се за изградњу те деонице потроши, види се на расходима буџета и то је само 200 милиона динара у 2020 години.

“Ми ствари завршавамо. Пројектна документација је овде готова, остало је да се заврши експропријација”, истакао је Недимовић.

Осим о буџету, посланици су расправљали и о насловној страни недељника НИН.

“Дакле, на сутрашњој насловној страни НИН-а вам је Александар Вучић, Милорад Додик, обилазе фабрику ‘Крушик‘, сад погледајте , па ми реците дал‘ је ово случајност, снајперска пушка. Ја мислим да је ово црна стрела, уперена је директно у Александра Вучића”, истакао је Мартиновић.

Председник УНС-а Владимир Радомировић рекао је да уредништво НИН-а треба да објасни ову наслову страну.

Главни и одговорни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк, каже да су само најмрачнијим умовима могле пасти на памет гадости које се приписују редакцији НИН због насловне стране новог броја.

Спорна фотографија је, каже, била објављена 27. јуна 2017.

Реагује Танјуг- тврде фотографија није њихова.

У питању је, кажу, трећина оригиналне фотографије са сајма наоружања 2017-те, а две трећине је, кажу, исекао НИН, фокусирајући се на уперену пушку у Александра Вучића. Тиме је, тврде, промењен садржај фотографије, као и њена порука.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here