1. 0 06. 2020.

У Републици Србији су до данас, до 15 часова, регистрована укупно 11.454 потврђена случаја COVID-19.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 4.372 особе, од којих су 24 особе позитивне.

Хоспитализовано је 475 лица, а на респираторима је укупно 10 пацијената.

У Републици Србији тестиране су укупно 252.132 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У последња 24 часа преминула је једна особа, укупан број преминулих од почетка епидемије је 245, а укупан број излечених грађана је 6.766.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство COVID-19 код 96 корисника и 30 запослених.

Дом за смештај одраслих и старијих ”Доживети стоту” Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ”Стара пруга” Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ”Радост” у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 516, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 186.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here