Mesto za reklamu
  1. 0 12. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је да је 55 одсто грађана Србије потпуно вакцинисано, а да је 28,5 одсто становништва примило трећу дозу и као охрабрујући податак навела да је 77 одсто оних којима је било време за трећу дозу и примило вакцину.

Брнабић је синоћ у емисији “Директно с Мињом Милетић” на Јуроњуз Србија навела да се у овом тренутку не размишља о увођењу обавезне вакцинације, већ о томе да се грађанима кроз разговор приближи колико је вакцинација важна и да се на тај начин мотивишу.

Премијерка је, говорећи о замрзавању цена појединих производа, рекла да је то учињено јер постоји огромна непредвидљивост која је проузрокована пре свега растом цена енергената.

Према њеним речима, инфлација је била стабилна и ниска, а минимална плата је драматично расла, али плата од 300 евра ипак није плата са којом људи могу да живе добро.

Две ствари смо урадили, прилично су стабилне цене електричне енергије, као и цена гаса, која је стабилна и најнижа у Европи, навела је Брнабић и истакла да држава неће интервенисати преко било какве потребе на слободном тржишту, али да жели да сачува стабилност за оне који су најугроженији.

Она је поновила и да стоји иза Предлога закона о експропријацији. Мислим да је важан, моја влада је усвојила тај закон и бранила га у Народној скупштини, саветовала бих председнику Србије да га потпише, навела је она и истакла да тај закон има везе са инфраструктурним пројектима који касне више година, а веома су важни.

Брнабић је указала на то да је постојао јавни увид и да су сви могли да доставе коментаре, да су неки то урадили, нешто је прихваћено, нешто није, и поновила да није истина да је закон донет због Рио Тинта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here