Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић саопштила је да је, према јутрошњем пресеку од 8 часова, у Србији дато 1.345.000 вакцина, а ревакцинисано je 904.000 грађана.

Обрадовић је, гостујући на Телевизији К1, навела податак да је на порталу еУправе за вакцинацију пријављено скоро милион и по људи, истакавши да је највише грађана, приближно милион, примило „Синофарм“ вакцину, затим  „Фајзер“ око 150.000, „Спутњик В“ око 113.000 и „Астра Зенека“ око 111.000.

Министарка је најавила да ће сутра у 29 градова почети имунизација „Астра Зенека“ вакцинама у такозваним подстандардним, односно ромским насељима.

Она је објаснила да је реч о популацији која не жели да се за вакцинацију пријави путем портала намењеног за ту свху, али да и они треба да се вакцинишу.

Обрадовић је, говорећи о процесу вакцинације, рекла да је међу старијима од 60 година, који су у највећем ризику, на нивоу читаве земље вакцинисано приближно 40 одсто и да је по том питању најлошији Колубарски округ са око 32 одсто вакцинисаних, док је тај проценат у Београду много бољи и износи 53.

Морамо да поправимо стање у Топличком округу, у јужној и централној Србији и то тако што ћемо на локалу промовисати неопходност имунизације, нагласила је министарка.

Према њеним речима, у нашој земљи постоји отпор према вакцинацији „Астра Зенеком“, али подаци показују да се она користи скоро колико и „Спутњик В“.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here