Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистрованa 3.291 особа којa je билa позитивнa на коронавирус, од тестираних 11.895.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 4 особе, тако да је укупан број преминулих 16.173, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је 301 пацијент, oд чега сe 13 налази на респираторима.

Подаци су, већ рекосмо, крајње забрињавајући. Тим пре јер је нови 7. талас вируса тек почео да стиже и извесно је да ће пандемијска ситуација бити још тежа. Број регистрованих новозаражених је у односи на узорак, који је већи него јучерашњи, али је и знатно мањи него што то могућности дозвољавају. Већ смо пренели јучерашње резулатате једне нама сличне пријатељске земње. Они своја истраживања спроводе на веома великом узорку. Јуче је тај узорак био 295.990 људи и имали су 1.412 новозаражених и ниједног преминулог. Узгред они од почетка пандемије имају само 2.325 преминулих, што је скоро 8 пута мање од броја преминулих код нас.Забрињавајуће је да страни експерти, а и наши озбиљни епидмиолози најављују још тежу епидмиолошку ситуацију. Нажалост, код нас се људи понашају као да ово стање описујемо о стању некој другој далекој земљи. Код нас нема никаквих мера заштите, а ситуација је све тежа и тежа.

Ми и овом приликом подсћамо на савет светских а и наших епидемиолога који кажу да су мере нужне ако желимо да сачувамо себе, ближње и све друге од опасног вируса од кога се поново све више умире, а последице су св болније. Зато, чувајте се!  

Од почетка пандемије тестирано је 10.053.386 особа, од којих су 2.059.982 биле позитивне на коронавирус, а пеминуло је 16.173, наших људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља Србрбије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here