Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано још 4.249 новозаражених на незнатно увећаном узорку од 13.636 испитаника. Број новозаражених је увећан за још 303 тестираних.

У последња 24 часа од последица вируса преминуло је 8 особа, тако да је укупан број преминулих 16.193, а проценат смртности је 0,78 одсто. Повећан је и број људи којима је потребан медицински надзор и данас износи 402 пацијента, oд чега су 19 најтежи, они  којима је потребна вештачко дисање и који се налазе на респираторима.

Да је ситуација све тежа и тежа најбоље показује проценат заражености који је достигао 31.16%, уз напомену да су све вредности изнад 1% забрињавајуће. Наравно, и проценат заражености и све цифре које сликају стање претходног дана су данас још неповољније него јуче. Нажалост, тешка ситуација ће се из дана у дан даље продубљивати – кажу медицински стручњаци.

Отуда је апел озбиљних епидемиолога више него ургентан, да се поново уведе коришћење заштитних мера, пре свега маски и то у затвореном, али и отвореном простору, свуда где не може да се успостави дистанца од 2 метра. Наравно потребне су и друге заштитне мере, на које смо заборавили. То је једини начин да се заштитимо од вируса од кога се све виише умире и чије су последице немерљиве, поготово када је нови талас вируса у налету.

Подсећамо: Од почетка пандемије тестиране су 10.094.224 особе, од којих je 2.072.089 било позитивно на коронавирус, а преминуло је 16.193 наших људи –  наводи се у саопштењу Министарства здравља Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here