Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 1.599 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 8.206 особа.

У последња 24 часа од последица вируса преминуло је пет особа, тако да је укупан број преминулих 16.146, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је 151 пацијент, oд чега сe 15 налази на респираторима.

Сви показатељи данашњег мерења су гори него јучерашњи. Најтеже је што се повећава број преминулих. Јуче их је било три, а данас 5. Број новозаражених измерен на иначе скромном узорку је већи него јуче за 130 људи, повећан је и број пацијената у болницама,  и даље је висок број најтежих на респираторим – чак 15. И оно што најбоље сведочи о тежини ситуације јесте проценат заражености, који је већи за скоро 2 и по процента и сада је чак 19,48%, а дозвољен износ тог постотка је највише до 1%.

Тежина ситуације код нас и вести о још већој тежини у земљама из који нам долазе и странци и још више наши људи, који тамо живе, намеће захтев озбиљних епидемиолога да морамо примењивати мере заштите, које више нису обавезне, али су више него нужне, ако желимо да се заштитимо од опасног вируса, од кога се умире, сада поново у већем броју и оно што је евидентно све је више заражених, а последице су болне. Чувајте се!

Од почетка пандемије тестиране су 9.964.434 особе, од којих је 2.038.946 било позитивно на коронавирус, а преминуло је 16.146 наших људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here