Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У последње време број новозаражених од ковида 19. се у Србији утростручио и то на скромном узорку тестираних. У свету, а посебно нама важним земљама из којих нам долазе туристи и  наши људи који тамо живе и земљама у које одлазимо као туристи, број новозаражених је неупоредиво већи. Најављује се скори долазак новог таласавируса, који је можда и почео, а код нас обичан народ се понаша као да смо се вируса одавно решили. Чак и неки наши лекари објашњавају да евентуални вирус у већој мери можемо очекивати тек за неколико месеци.

Ствраност је ипак сурова и то смо већ објаснили на последњем јучерашњем мерењу. Имали смо скоро хиљаду и по новозаражених и скоро све показатеље горе него мерења претхофног дана. Оно што је најгоре и не треба податке ни понављати , а најбитнији је проценат заражености који је достигао чак износ од 17.09%. То је знак за узбуну. Људи настављају да умиру, са малим изузецима од свега неколико дана, у дугом временском периоду.

Наш Кризни штаб се не оглашава, иако се оглашавају светске и националне организације више земаља и подсећају да је ситуација све тежа и да ће морати да почну да примењују неке мере заштита. Наши озбиљни епидемиолози већ дуго подсећају колико је важно примењивати мере заштите од вируса од кога се и даље умире, иако те мере нису обавезне. И свако се може уверити да се никакве мере не примењују, већ подуже, да нико одавно ни маске не носи и то на најопаснијим местима, на којима је вирус присутан. И наглашавају – вирус је одавно са нама, чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here