1. 07. 2020.

Према последњем пресеку, укупан број регистрованих случајева заразе коронавирусом у Србији је 18.360, а тестирано је 491.428 људи. Од почетка епидемије забележена су 393 смртна случаја. У Србији је, према јучерашњим подацима, регистровано 287 нових случајева коронавируса. Преминуло је још 11 оболелих. Због раста броја заражених и попуњености капацитета у болницама широм Србије разматрају се нове могућности за смештај пацијената. Кризни штаб од данас ће се поново свакодневно обраћати јавности у 15 сати.

Готово да нема краја Србије где не расте број заражених. Београдске болнице су већ данима препуне.

Гужве и вишесатна чекања постају свакодневица испред ковид амбуланти.

Председник Александар Вучић је изјавио да Србија има довољно медицинске опреме и одговорне здравствене раднике.

Епидемиолози процењују да ћемо до краја недеље, на нивоу државе, имати пик епидемије. Здравствени систем се налази у пренапрегнутом стању и здравствени радници који се жестоко боре имају проблем да издрже ситуацију.

Стручњаци поручују да се здравствени систем налази у пренапрегнутом стању пошто постоји замор и људи и материјала, и да је могуће увођење ванредних мера ако се настави тенденција раста броја заражених.

Епидемиолог Предраг Кон је рекао да постоји могућност увођења ванредних мера, уколико се настави тенденција раста броја заражених, надајући се ипак, да до тога неће доћи.

У ковид болницама у Нишу хоспитализована 324 пацијента, од тога десеторо деце

У четири ковид болнице у Нишу има места, али се број пацијената свакодневно повећава. До јутрос су хоспитализована 324 пацијента, од којих је 121 позитиван на ковид 19. Хоспитализовано је и десеторо деце од којих је четворо позитивно. На респираторима је 11 пацијената.

У ужичкој болници око 20 места слободно, разматрају се друге могућности за смештај пацијената

У ужићкој болници хоспитализовано је 318 пацијената, па су у другом налету епидемије отворили и стари блок болнице, а капацитет је око 350 лежаја. Тренутно је око 20 места слободно у Општој болници.

Прошле недеље је и болница Чигота на Златибору опредељена за смештај ковид пацијената и тамо је за викенд повећан број смештајних капацитета.

Болнице у Врању скоро пуне, у ковид амбуланти 50 одсто више прегледа

Капацитети у четири ковид болнице у Врању су скоро попуњени, а и у ковид амбуланти се из дана у дан повећава број пацијената. Током претходног викенда број пацијената прегледаних у ковид амбуланти је за 50 одсто већи у односу на претходну седмицу.

У току прошле недеље забележен је нагли пораст пацијената, у једном дану су имали и преко 300 прегледа.

У пожаревачкој болници 162 пацијента, међу њима доста младих

У Општој болници у Пожаревцу тренутно су хоспитализована 162 пацијента из целе Србије. Тренутно је позитивно њих 68.

Здравствено стање у односу на претходне дане се погоршава, људи долазе у лошијем здравственом стању. Тренутно имају четири пацијента на респираторима и сва кисеонична места су им заузета.

Институт за реуматологију од данас у ковид систему

Због попуњености капацитета београдских болница у ковид систем од данас први пут улази и Институт за реуматологију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here