Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Епидемијска ситуација у Србије се и даље продубљује. Последње јучерашње мерење потврдило је велику процентуалну зараженост од преко 30%, тако да не можемо да будемо равнодушни када знамо да је међу нама велики број заражених вирусом од кога велики број људи свакодневно умире, а неки имају и дугорочне последице од прележаног вируса. Зато одговорни епидемиолози указују на примену мера заштите, које више нико не носи, а које ипак штите од ширења заразе.

На јучерашњем мерењу евидентирано је 4.249 заражених, на веома скромном узорку од 13.636 испитаника. Умрло је 8 особа, а на болничком лечењу је 402 пацијента, којима је потребан лекарски надзор. Међу њима је 19 најтежих пацијената који не могу да самостално дишу, већ им је нужна помоћ респиратора.

Ситуација ће наредних дана, извесно је бити још тежа, јер је 7 талас вируса почео да осваја и наше просторе, а ми организовано не примењујемо мере заштите које су у оваквим ситуацијама више него нужне.

Отуда, одговорни епидемиолози саветују примену барем заштитних маски које треба носити свуда где су гужве и то у затвореном и чак и отвореном простору, свуда где је немогуће успоставити дистанцу од 2 метра. И наша је порука чувајте се, јер је вирус, како кажу епидемиолози, и даље са нама и никада нас није ни напуштао. Сада је започео 7 талас постојећег модификованог вируса, чије последице могу да буду много теже и за неке и судбоносне.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here