Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Јучерашња мерења на смањеном узорку тестираних од 7.490 испитаника потврдила су да је међу њима било 876 оболелих. Озбиљни епидемиолози тврде да је вирус у замаху и да ће врло скоро тај број заражених бити већи од хиљаду.

На несрећу као и до сада и даље има пацијената који су на респираторима и очекивања су да ће све више бити и пацијената која ће морати одмах да остану на болничком лечењу, а наравно биће и више оних којима ће бити потребан респиратор.

О тежини ситуације најбоље сведочи проценат заражености који је на последњем мерењу износио 11,69%. Подсећања ради проценат који се може толерисати је највише 1%, па се отуда и не мора бити посебан стручњак да би се схватило да је то забрињавајући проценат, јер је десетак пута већи од дозвољеног

Зато и овај кратак извештај завршавамо апелом озбиљних епидемиолога да се и сами морамо чувати и да избегавамо веће скупове људи, јер су сви потенцијални носиоци вируса, а највећи они који немају никакве симптоме. Зато у таквим ситуацијама треба носити маске и примењивати и друге мере заштите. Чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here