Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Епидемиолошка ситуација, из дана у дан, постаје све тежа. Слику стања верно смо преносили претходинх дана и да тежину ситуације не прати очекивано понашање људи. Иако је најављено да ћемо овој недељи имати и преко 4 хиљаде заражених, већи број преминулих и оних који су на на нужној лекарској бризи у болницама, животна слика свуда око нас није се уопште променила. Нико не хаје за онима којих више нема  и оних који имају тешке последице од опасног вируса. 

Претходно – јучерашње мерење је показало да смо имали „само“ 2.055 новозаражених, а то је ипак само привид јер је број приказан мањим захваљујући добрим длом смањењем броја тестираних, који је готово преполовљен, односно био је мањи, прецизно наводећи за 1.842 испитаника.

Повећан је и број оних који су морали на болничко лечење и сада их је тачно 250, а и оних најтежих“ је незнатно више него јуче и сада је 11 пацијената на вештачким плућима.

Најтежа потврда тешке ситуације је проценат заражености који је већи од јучерашњег и износи 31.51%, а дозвољени проценат не сме да пређе 1%.

Отуда озбиљни епидемиолози и даље апелују да се против високе заражености може борити једино мерама заштите од вируса од кога се и даље умире и уколико не почне да се те мере примењују, број преминулих биће све већи и већи, а и последице оних који се нађу у тешком стању и преживе „ковид19“биће накнадно могуће.

Да бисте се заштитили, треба најпре избегавати гужве и уколико се не могу избећи користити маске у затвореном простору, па и на отвореном простору, уколико није могуће обезбедити дистанцу од 2 метра. Наравно, ту је и низ других мера о којима смо много пута говорили. Чувајте се!   

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here