Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Да коронавирус не посустаје најбоље показује податак да је у ковид амбулантама на територији Београда за 24 сата прегледано 3.225 особа. Болнички капацитети попуњени су више од 90 одсто. Коронавирус је до сада у Србији потврђен код 18.983 особе, а од последица заразе преминуло је 418 људи. До сада су тестиране 507.002 особе.

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата умрло 13 заражених, а вирус је потврђен код још 344 особе. На респиратору је 170 болесника.

Лекари кажу да су београдске болнице пуне, а међу оболелима највише је особа старосне доби од 30 до 50 година.

У ковид систем ушао је и Институт за реуматологију са више од 100 постеља, а по потреби пацијенти из Београда шаљу се у Смедерево, Пожаравац, Белу Паланку…

Међу оболелима су и здравствени радници. Њих 70 је хоспитализовано, док је још 500 позитивно на коронавирус и налазе се у самоизолацији.

Министар здравља је још једном апеловао на грађане да не иду у масу, да не буду са више људи посебно у затвореном простору, да носе маске и држе дистанцу.

Пошто корона не посустаје, а очекује се да током јесени и зиме њен талас буде још јачи, почела је припрема за градњу нових болница.

Епидемиолошка ситуација у Новом Пазару и Тутину је мало повољнија. У регионалном ковид центру у Новом Пазару све је спремно за потенцијални нови талас који се очекује. Припремљен је и кисеоник. Спреман је нови резервоар за кисеоник од 16.000 литара и он је додат старом од 4.000 литара. ЕПС је донирао нове трафо станице и додатне агрегате.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here