Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Ситуација са вирусом корона у Србији се не мења. Према последњем пресеку, вирус је регистрован код још 351 особе. Од последица заразе преминуло још 11 људи, а на респираторима се налази 169 пацијената.

У Србији је до сада коронавирус регистрован код 19.334 особе, а од последица заразе преминуло је 429 људи. Тестирано је 515.395 особа. Због пораста броја заражених Кризни штаб донео је нове мере. Подсећамо:

Ношење маски поред затвореног простора сада је обавезно и на отвореном и то на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од један и по метар  попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично. И на свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење зашитних маски. То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада било обавезно у појединим градовима. Такође, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном. Нове мере примењиваће се од сутра – од петка, 17. јула.

Из Кризног штаба поручују да је ситуација и даље веома нестабилна. Зато морамо све мере сви заједно да предузимамо, да бисмо видели у наредном периоду побољшање.

Како би се обезбедили додатни капацитети за смештај оболелих Институт за медицину рада и Клиника за дерматовенерологију Клиничког центра Србије постају ковид болнице. То је први пут да те здравствене установе улазе у ковид систем, с обзиром на то да до сада нису збрињавале ковид пацијенте.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here