1. 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је у Србији у последња 24 часа још 66 особа оболело од коронавируса, а активно је још 432 случаја. У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство коронавируса код 117 корисника и 35 запослених – саопштило ресорно министарство.

Према подацима од јучерашњег пресека преминула је још једна особа, чиме је укупан број преминулих од почетка епидемије повећан на 251, док је проценат смртности и даље 2,09 одсто.

Укупан број оболелих премашио је 12.000 и износи 12.031.

У последња 24 часа тестирано је 5.015 особа, а од почетка епидемије укупно 287.064 особе.

Од укупног броја оболелих, 14 пацијената је на респиратору, што је за један мање него јуче, наводи се у саопштењу.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство коронавируса код 117 корисника и 35 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 518, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 188.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите код којих постоји оваква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here