Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Према најновијим подацима, од 9.457 тестираних узорака, позитивно на коронавирус било је 1.384. Преминуло је још шесторо оболелих. На респираторима су 44 пацијената. У установама социјалне заштите заражено 116 особа.

Иако је епидемијска ситација забрињавајућа, стручњаци кажу да потпуно затварање није опција.

Епидемиолог Предраг Кон каже да је за нешто рестриктивније мере, али да сматра да би ситуација била превладана и уз поштовање оних које су већ на снази.

Кон истиче да је за ношење маски и на отвореном и додаје да Кризни штаб инсистира на спровођењу мера које би биле довољне да се ситуација колико-толико држи под контролом.

Начелник стационарног одељења КБЦ “Драгиша Мишовић”, др Предраг Савић, наводи за РТС да се у тој установи тренутно налази 158 оболелих од ковида, од којих је 30 на интензивној нези, а 12 на респиратору.

Како је истакао, сви капацитети зграде Интерне клинике, зграде урологије и зграде оториноларингологије су потпуно заузети.

У многим градовима расте број заражених.

Расте број оболелих од ковида 19 и у Мачванском округу. Од укупно 49, 28 новозаражених је у Шапцу, што је највише од почетка новог таласа.

Од 98 брисева који су из Расинског округа током јучерашњег дана послати на анализу 21 је позитиван на коронавирус, 31 је негативан, а резултати 46 пи-си-ар тестова се тек очекују.

И епидемијска ситуација у Бору се погоршава – у последња два дана у том граду регистровано 25 нових случајева вирусне инфекције.

У установама социјалне заштите заражено 116 особа

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство COVID-19 код 61 корисника и 55 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.085, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 433.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here