1. 09. 2020.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 61 особе, а није забележен ниједан смртни случај од последица заразе. Тестирано је 6.814 особа. На респираторима су 23 пацијента. Без нових случајева коронавируса у социјалним установама.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да у последња 24 часа није било преминулих од ове болести, тако да је укупан број смртних случајева 743, док је стопа смртности 2,25 процената.

Број хоспитализованих пацијената је 323. Од почетка епидемије у Србији су тестиране укупно 1.084.893 особе, а потврђено је 32.999 случаjева коронавируса, додаје се у саопштењу.

Иако се последњих дана бележи мање новооболелих и мање пацијената на респираторима, то не значи да смемо да се опуштамо, јер је вирус и даље међу нама – поручују епидемиолози.

 Без нових случајева коронавируса у социјалним установама

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 55 корисника и 19 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.017, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите je 407, додаје се у саопштењу.

Епидемиолог Слађан Станковић је коментарисао последње епидемиолошке податке о ковиду у Србији и рекао за РТС да су и претходних дана бележени појединачни случајеви и да је сада приметно смиривање ситуације и у Прешеву, о којем је било речи као о могућем жаришту.

Због смиривања епидемиолошке ситуације укинута је ванредна ситуација у Пријепољу.

Бруцоши су почели да се усељавају у домове. Директорка Завода за здравствену заштиту студената, докторка Марија Обрадовић, каже за РТС да није неопходно да се сви студенти који се усељавају у домове тестирају на ковид.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here