Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 2.069 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 10.165.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 3 особе, тако да је укупан број преминулих 16.158, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је 190 пацијената, oд чега сe 9 налази на респираторима.

Број заражених је у односу на претходни дан ипак већи, иако је број тестираних поново значајно смањен за И овом приликом имали смо још 3 умрла, најтежих пацијената на респираторима је 9, а на болничком лечењу је повећан број оболелих у односу на претходни дан. Смањен за 831 испитаника. Оно што увек потврђује да је ситуација и даље забрињавајућа јесте проценат заражености који је иначе био висок, а сада је за још 1,5% и износи 20,35%, а то је енормно висока цифра, јер је проценат који се може толерисати само до 1%. Колико је то недопустиво више може свако закључити.

Порука озбиљних епидемиолога добија све више на значају и да, иако мере заштите одавно нису законски обавзне, да их се треба придржавати и користити маске свуда где је гужва, а то су чак објавили и представници Института за здравље „Батут“. Чувајте се, од вируса се и код нас умире!

Од почетка пандемије тестиране су 10.005.963 особе, од којих је 2.047.170 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here