Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 217 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 5.203.

У последња 24 часа од последица вируса преминула је једна особа, тако да је укупан број преминулих 16.078, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу је 190 пацијената, oд чега сe 11 налази на респираторима.

Према последњем мерењу, испитивање је обављено на значајно смањеном узорку, – смањен је за 1.512 испитаника, а готово је преполовљен, у односу на недавна испитивања, па је то навело на закључак да је значајно смањен број заражених. И то је привидан закључак. Међутим, проценат заражености је и даље 4,17 %, а то је знатно више од дозвољеног процента толеранције од 1,%.

Отуда, епидемиолози сматрају да и даље треба избегавати ситуације високог ризика преношења вируса и да у таквим околностима треба примењивати мере заштите, које више нису обавезне, али које су и даље нужне да би се избегао омикрон вирус који је у овом тренутку доминантан и од кога последице за неке заражене могу бити и даље кобне. Такође, већ су регистровани нови сојеви тог вируса који ће прерасти у нови талас пандемије ковида.   

Од почетка пандемије тестирано је 9.693.379 особа, од којих су 2.016.793 биле позитивне на коронавирус, а преминуло је у Србији, према званичним подацима, 16.078 наших  људи – наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here