Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистрована 1.281 особа која је била позитивна на коронавирус, од тестираних 6.108.

У последња 24 часа од последица вируса преминула је још 1 особа, тако да је укупан број преминулих 16.147, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је више пацијената него јуче, сада је 153 људи, oд чега сe 8 најтежих пацијената налази на  респираторима.

Данашњим мерењима представили смо да имамо мање нозаражених, него јуче. То се догодило захваљујући пре свега смањеном узорку који је иначе био мали, али је смањен за још око 1.400 испитаника, а захваљујући том број новозаражених смањен је за око 50. Да је којим случајем број испитаника био исти као јуче укупно новозаражених 1.783. Створили смо привид да је ситуација боља него што јесте. А да је ситуација тежа него дан раније најбоље потврђзје проценат заражености који је само у једном дану повећан за 1,5%  сада је износио чак 20,97%. Дозвољени проценат заражености који се толерише је до 1%.

Иако је епидемиолошка ситуација тешка грађани тога нису ни свесни и сви се понашају као да није тако. Права је реткост видети било кога да носи гужву било где, ни у највећим гужвама. На Егзиту се људи масовно окупљају, десетине хиљада људи су у најближем контакту и нико није свестан опасности.    

Озбиљни епидемиолози наравно упозоравају на озбиљност ситуације и просто моле да људи нешто учине сами за себе и да носе барем маске у тако великим гужвама и да се примењују мере заштите. Понављају поруку: Чувајте се!

Од почетка пандемије тестиране су 9.970.542 особе, од којих је 2.040.227 било позитивно на коронавирус, а преминило 16.147 људи –  наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here