Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да je у последња 24 часа регистрованo 445 особa које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 7.352.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су три особе, тако да је укупан број преминулих 16.045, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу су 298 пацијената, oд чега сe 15 налази на респираторима.

Скоро сви најновији бројеви мерења стања пандемије, који су данас објављени, су гори него јуче. Број заражених од 440, иако је утврђен на узорку од 7.352 испитаника, који је мањи за скоро хиљаду и по тестираних, је чак већи од јучерашњих, када је било 426 зарађених. Наравно да је број заражених у односу на становништво, неупоредиво већи. О томе сведочи и проценат заражености од 6,05%, а подсећамо стопа толеранције је ако је број заражених испод 1%. Уз то последњи показатељи указују да је повећан и број преминулих и најтежих пацијената оних који су на рспираторима. Све говори да је ситуација и даље забрињавајућа и да се избегавају ситуације у којима је могуће добити вирус. Ситуација захтева дужну пажњу, поготово што из свта из озбиљних научних институција стижу упозорења да већ најесен може се очекивати пандемија са много опаснијим вирусима и од делте, који су установљени. Отуда се треба чувати и од постојећег вируса од кога се умире.

Од почетка пандемије тестирано је 9.586.620 особа, од којих је 2.012.270 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here