Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 2.050 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 10.966.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 3 особе, тако да је укупан број преминулих 16.155, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу су 184 пацијента, oд чега сe 9 налази на респираторима.

О тежини ситуације и даље најбоље говори проценат заражености, који је данас 18,64%, сличан јучерашњем, а то је итекако изван нормале, јер проценат заражености који се може толерисати је свака цифра која је мања од 1%. 

Нажалост, прознозе медицинских статистичара и озбиљних епидемиолога се остварују. Број заражених у односу на јучерашњу цифру, се самим повећањем броја тестираних, значајно повећао и премашио је 2 хиљаде. У ствари он је много раније премашио ту бројку, само није био исказан, јер је број тестираних био испод очекиваних. Шта више када медији саопштавају број новозаражених, најшира јавност сматра да је до укупан број заражених, а то је уствари само број у односу на тестиране. Тај број се често смањује, из необјашњивих разлога, па се ствара привид да се ситуација поправља, а она је најчешће много тежа од стварности. Зато је и створен привид да је опасност већ одавно прошла, уз то законске мере заштите су укинуте, па нико одавно не носи маске и на местима највеће гужве, нити се примењују било какве мере заштите од вируса, који је и даље опасан и како се види и чује, готово свакодневно се објављују подаци о броју преминулих.

Ми смо на страни озбиљних епидемиолога који већ дуже време тврде да су мере нужне, ако желимо да сачувамо себе, ближње, па и све друге.

Од почетка пандемије тестирано је 9.995.798 особа, од којих је 2.045.101 била позитивна на коронавирус,а преминуло је 16.155 људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here