Mesto za reklamu
  1. 0 07. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су у последња 24 часа регистроване 1.334 особе које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 8.506 особа.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су 3 особе, тако да је укупан број преминулих 16.138, а проценат смртности је 0,79 одсто. На болничком лечењу је 141 пацијент, oд чега сe 10 налази на респираторима.

Смањењем броја тестираних створен је привид да се ситуација поправила, а у ствари је тежа него јуче. Наиме узорак је смањен за 726 тестираних, па је разумљиво и број новозаражених био мањи мањи, али незнатно, за око 30. Али, показатељ који се не приказује – нови проценат заражености већи је за више од 1% него јучерашњи / толерише се до 1%/, па да је са таквим процентом задржан исти узорак било би не мање новозаражених за 30, него више за стотину. Уз то, то је зараженост у односу на скроман узорак, а у стварности је број заражених неупоредиво више. Не знамо чему све то?.

У свком случају све су то високи бројеви заражености и зато се морају примењивати савети озбиљних епидемиолога, да морамо примењивати заштитне мере од вируса, јер су од њега само код нас преминуле још 3 особе, а неки од новозаражених имаће теже здравствене проблеме. Зато, чувајте се, вирус је са нама! 

Од почетка пандемије тестиране су 9.947.634 особе, од којих је 2.035.878 било позитивно на коронавирус, а преминуло је 16.138 људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here