Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 510 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 4.599.

У последња 24 часа од последица вируса преминуле су три особе, тако да је укупан број преминулих 15.956, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу је 421 пацијент, oд чега сe 27 особа налази на респираторима.

Званични извештај којим је насловљен последњи налаз истраживања, да је корона вирусом заражено још 510 особа, је само привид, јер је стопа заражености готово идентична, као свих претхосних дана, а барој заражених је мањи јер је смањен број тестираних. На то је управо указивала и Светска здравствена организација да неке земље смањујући број тестираних смањују број заражених.

Зато су и даље важећа упозорења озбиљних епидемиолога да се и даље користе заштитне мере, које су укинуте, па су рецимо маске и на веома опасним местима за преношење заразе готово права реткост. Њихово упозорење да ако желимо да се спасемо заразе да се вратимо потребним мерама, иако више нису обавезне, а проценат заражености је на високом нивоу у односу на толерантан постотак заражености који треба да буде испод 1 одсто, а сада је преко 11 процената.   

Од почетка пандемије тестирана је 9.432.261 особа, а 2.001.654 било позитивно на коронавирус, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here