Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 356 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 8.102.

У последња 24 часа преминулe су 2 особе од последица вируса, тако да је укупан број преминулих 16.103, а проценат смртности је 0,80 одсто. На болничком лечењу је 88 пацијената, oд чега сe осам налази на респираторима.

Епидемиолошка ситуација је налик на претходне дане. Број заражених је значајно повећан не само зато што је повећан број тестираних, него је и проценат заражености значајно већи, више пута од процента који се може толерисати, а то је испод 1%. Поново се умире од ковида 19., како се и очекивало, пауза је била само један дан, а овога пута су умрле 2 особе.

Озбиљни епидемиолози и даље апелују да се избегавају опасне ситуације, односно масовна окупљања људи и да се носе маске и примењују друге мере заштите, тим пре јер се у неким земљама већ најављује нови талас вируса, који се очекује крајем овог месеца. Чивајте се.

Од почетка пандемије тестиране су 9.801.694 особе, од којих су 2.020.952 биле позитивне на коронавирус, а преминуло је 16.103 наших људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here