Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су од последњег извештаја на коронавирус тестирани узорци 6.025 особа, од којих је 102 позитивно. Такође, преминула је још једна особа. У установама социјалне заштите тренутно 159 заражених

У саопштењу се наводи да су у Србији до данас регистрована укупно 13.092 потврђена случаја коронавируса, број активних случајева у овом тренутку је 775, док је на респираторима 19 пацијената.

У последња 24 часа преминула је још једна особа, па је тако укупан број смртних случајева 263, при чему је стопа смртности 2,01 одсто.

Од почетка епидемије тестирано је укупно 345.260 особа, наводи се у саопштењу.

У установама социјалне заштите тренутно 159 заражених

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 124 корисника и 35 запослених.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 520, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 195.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here