Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Према последњим подацима, у Србији је регистровано нових 359 случајева коронавируса, а шест особа преминуло је од последица заразе. Највише заражених је из Београда. У установама социјалне заштите коронавирус потврђен код 64 особе.

 Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су од последњег извештаја тестирани узорци 9.013 особа, од којих је 359 позитивно на коронавирус.

У саопштењу се наводи да је у нашој земљи до данас регистровано укупно 15.195 потврђених случајева коронавируса, при чему је број активних случајева у овом тренутку 1.996, док је на респираторима 81 пацијент.

У последња 24 часа преминуло је шест особа, укупан број смртних случајева je 287, при чему је стопа смртности 1,89 одсто.

Од почетка епидемије тестирано је укупно 418.879 особа, наводи се у саопштењу.

У установама социјалне заштите коронавирус потврђен код 64 особе

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство коронавируса код 33 корисника и 31 запосленог.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 615, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите је 214.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here