Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Од почетка епидемије у Србији је регистровано 2.016.576 случајева заразе коронавирусом, а тестирано 9.688.176 узорака. Од последица заразе преминуло је 16.077 особа, а проценат смртности је 0,8, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је дошло до повећања броја заражених иако је значајно смањен број тестираних. Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата регистровано 310 нових случајева коронавируса, од 6.715 тестираних узорака, за око 900 мање него претходног дана. Од последица заразе преминула је још једна особа. На болничком лечењу налазе се 192 пацијента, од којих је девет на респиратору.

Повећан је број заражених у односу на смањени број тестираних, а у односу на становништво тај број је неупоредиво већи. О тежини ситуације најбоље говори да је проценат заражености повећан у односу на претходни дан мерења и сада износи 4.61%, а то је знатно више у односу на толерантни проценат заражености који треба да буде испод 1%.

Отуда, епидемиолози упозоравају да је опрез и даље неопходан, јер је вирус и даље међу нама. Мере заштите треба примењивати, иако више нису обавезне, али је то једин начин да се избегне опасан вирус, од кога се и даље умире свакодневно.

Епидемиолози указују на то и да улазимо у туристички период, да ће наши држављани путовати, али и странци ће долазити у Србију, те да ће сигурно доћи до веће циркулације вируса.

У Пчињском округу три особе заражене ковидом

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању на ковид 19 тестирано је 105 особа. Анализе сз показале да су три лица заражена коронавирусом.

Сви су из Врања, у осталим општинама Пчињског округа није било новозаражених.

У ковод болници хоспитализовано је седам пацијената, четири су на кисеонику. Током претходног дана није било пријема ни отпуста.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here