Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У Србији је у последња 24 сата потврђено 2.218 нових случајева заразе коронавирусом, на скромном узорку од 10.316. Борбу са ковидом изгубиле су још четири особе. На болничком лечењу налази се 195 пацијената, од којих је 9 на респиратору.

Подаци су више него забрињавајући и упућени указују да се тиме најављује почетак новог 7 таласа ковида. Посебно је забрињавајући висок проценат заражености, који прелази 20%., а дозвољено је само до 1%.  Проблем је и што грађани нису свесни опасности, јер је створена атмосфра да је ковид већ одавно прошао и да, како неки професори који имају и то звање, кажу – ово што је сада је слабије од сваког грипа. Такве констатације не приличе ни онима који немају везе са медицином, а поготово што ти који о томе причају а имају звање лекара, нису никада ни учили о оваквом вирусу,који је, како светски експерти кажу, непредвидив и потпуно нов. Стручњаци у свету доносе неке закључке на основу озбиљних научних анализа, а знамо да се то апсолутно нигде не ради у нашој земљи. Али неки наши причају и храбре народ да је ковид нешто што је било опасно и што је прошло, а ти нови сојеви то је само подсећање на једно ружно време. То што се од вируса и даље умире и што је све више оних који остају на болничком лечењу, а тек о енормном броју заражених, тек ће се говорити, а нажалост стварност ће их уверити колико су мало знали, а у међувремену нису много научили.  

Озбиљни епидемиолози очекују да већ данас буде још више заражених, а сутра ће бити више него данас. Наравно, у болницама ће бити још више оних којима је потребна даноноћна лекарска брига.  

Због те болне истине, који сви не разумеју, ми саветујемо да поруке озбиљних епидмиолога примењујете и да се чувате опасних ситуација, како би избегли вирус који је свуда око нас. Чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here