Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 507 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 8.037.

У последња 24 часа, од последица вируса преминула је 1 особа, тако да је укупан број преминулих 16.113, а проценат смртности је 0,80 одсто. У саопштењу се наводи да је 88 пацијената на болничком лечењу, oд чега сe 7 налази на респираторима.

Иако се очекивало да ће број заражених у односу на тестирани узорак бити смањен на стотину, ми смо само у једном дану добили толики број оболелих, а проценат заражености  је скочио на 6,30% и добија забрињавајуће размере.

Озбиљни епидемиолози указују да се остварују њихове непријатне прогнозе и кажу да је крајње време да се суочимо са реалношћу да је опасан вирус са нама и да се морамо чувати тешких ситуација – великих скупова, да морамо носити маске и примењивати и друге мере зштите, ако желимо да избегнемо вирус који се последњих дана поново шири и оставља тешке последице.

Од почетка пандемије тестиране су 9.845.433 особе, од којих је 2.023.409 било позитивно на Коронавирус, а број умрлих достигао је 16.113 људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here