Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Према последњим подацима, у Србији је коронавирусом заражено укупно 3.380 особа, док су преминула 74 пацијента. На снази је забрана кретања која ће трајати до понедељка у 5 ујутру.

Актуелне вести о коронавирусу и последицама у Србији:

Дом за старе у Смедереву биће затворен због сумње да су неки од корисника заражени вирусом корона, рекао је министар Зоран Ђорђевић. Код једне кориснице потврђено је присуство вируса корона.

„У складу са уредбом Владе донета је одлука да се затвори у потпуности Дом за старе у Смедереву, односно да се сви ставе у карантин“, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић за ТВ Прва.

Он је навео да је 10 корисника Дома за старе у Смедереву превезено у болницу и да се још чека потврда да ли су позитивни на вирус корона.

У четири државне установе за смештај старих лица у Београду тренутно борави 1.800 људи и за сада у њима нема пријављених случајева коронавируса, изјавила је секретарка за социјалану заштиту Наташа Станисављевић за ТВ Пинк.

У КБЦ “Др Драгиша Мишовић” тренутно се од коронавируса лечи 28 деце, а међу њима су и четири бебе. Заражена деца имају од 15 дана до 17 година. Руководилац Дечје клинике КБЦ “Драгиша Мишовић” докторка Оливера Остојић каже за РТС да су деца доброг општег стања, као и да су до сада имали двоје малишана са тежом клиничком сликом, али да су они сада добро. Дечак стар три године излечен је од тешког облика вируса корона у КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.До сада је двадесетак деце отпуштено са двоструким негативним тестом.

Током овог викенда у Београду до сада 106 особа прекршило меру забране кретања. Ситуација је нешто боља него прошле недеље, али не би требало да се опуштамо, кажу представници МУП-а.

Данас ће бити организован лет “Ер Србије” по држављане Србије у Дубаи, а следеће планирани су летови за Малту, Братиславу и Праг, Стокхолм и Осло, Париз, Берлин и Франкфурт.

Ограничење кретања грађана на Косову и Метохији биће настављено у истој сатници, од 17 поподне до 06 часова изјутра и након 13. априла, до када је Уставни суд ограничио важење претходне одлуке косовске владе у оставци, тврдећи да је неуставна.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here