Mesto za reklamu
  1. јул 2022.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 2.520 особа које су биле позитивне на коронавирус, на скромном узорку од само 8.363 тестираних, што је мање за скоро 2.000 испитаника.

За 24 сата преминуле су још 2 особе. На болничком лечењу је 239 пацијената, више од јуче за 16 болесних који захтевају лекарску негу, а повећан је и бој најтежих пацијената који су на респираторима и сада их има 10.

Да није смањен број тестираних у односу на јучерашњи узорак, који је иначе био скроман, онда бисмо имали  3.112 новозаражених људи у односу на скроман број испитаника, а у стварности тај број је знатно, знатно већи. Догодило би се оно што су прогнозирали озбиљни епидемиолози, да ће  јучерашњи број наставити да расте, а створена је лажна слика да се број смањио. Стварна слика је нажалост другачија. Догодиће се оно што је и професор др Зоран Бекић најавио јутрос на РТС: Нажалост свих добронамерних, рекао је, имаћемо око 4.000 новозаражених и то само у односу на иоле пристојан број тестираних.

У жељи да се та прогноза и не оствари подсећамо на поруку озбиљних епидемиолога: Вирус је већ са нама, нови талас пандемије већ стиже и морамо се чувати од вируса заштитним мера, пре свега маскама, а потом и другима мерама заштите. Чувајмо се!

И на крају подсећање: Од почетка пандемије тестирано је 10.034.970 особа, од којих је 2.054.636 било позитивно на коронавирус,  а преминуло је 16.168 наших људи – наводи се у саопштењу Министарства здравља Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here