Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Према најновијим  подацима Министарства здравља у Србији је регистровано 100 нових случајева коронавируса. Преминуo jе један пацијент. Од петка улазак у Србију могућ без теста и самоизолације.

У Србији је од последњег извештаја тестирано 6.198 људи, од којих је било 100 позитивно. То је драстичан пораст – три пута више заражених него јуче, било их је 34.

Преминула је једна особа.

У последња 24 сата проценат позитивних у односу на број тестираних је 1,61 одсто.

Хоспитализовано је 766 пацијената, а на респираторима је укупно 13 пацијената.

Кризни штаб упутио је препоруку Влади Србије да негативан пи-си-ар тест не буде непходан за улазак у земљу од петка.

Препоручено је и да се отворе административни прелази са Косовом и Метохијом.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да је ситуација у Врању и Лесковцу под контролом с обзиром на координисано деловање свих фактора – епидемиолога, инфектолога, институција и болница.

На сајту ковид 19 биће објављен број жиро рачуна на који ће грађани моћи да уплате 6.000 динара, и после тога обаве тестирање на коронавирус у неком од домова здравља, завода и института за јавно здравље.

Тетсирање ће моћи да се уради свакодневно до 17 часова.

Резултат теста добијаће се електронски, најкасније у року од два дана, рекла је за РТС, директорка Фонда за здравствено осигурање, Сања Радојевић Шкодрић. Негативан налаз теста на вирус корона неопходна је за путовања у одређене земље, али и за неке здравствене процедуре.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here