Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Кризни штаб Косовске Митровице саопштио је данас да је у српским срединама на КиМ у последња 24 часа регистрована једна особа заражена коронавирусом, а да је излечено њих четворо.

Новозаражена особа је из Лепосавића, а излечене су из Косовске Митровице (3) и из Зубиног Потока (1) .

Укупан број инфицираних коронавирусом од почетка пандемије у српским срединама на КиМ је 113, излечене су 83 особе, док је битку са корона вирусом изгубило девет особа.

У Косовској Митровици 43 пацијента су оболела до данас, три особе су преминуле, а 36 њих излечено, у Звечану је оболело 25 особа (1 преминуо, 21 излечен), у Зубином Потоку 22 (1 преминуо, 17 излечено) и у Лепосавићу су заражене до данас 23 особе (4 преминуло, 9 излечено).

У Клиничко-болничком центру у Северној Митровици лечи се пет особа заражених коронавирусом, у Студентском центру у овом граду смештено је 15 пацијената са лакшом клиничком сликом, док је на лечењу у КБЦ у Крагујевцу један пацијент.

Иначе, у последња 24 часа на Косову је регистрован само један случај заразе Ковидом-19, а 61 особа је излечена, саопштио је Националини институт за јавно здравље. У лабораторији за молекуларну микробиологију тестирана су 243 узорка прикупљена са Клинике за инфективне болести, терена и од особа које се налазе у карантину у Приштини. Једна особа из општине Приштина инфицирана је коронавирусом. Излечен је 61 пацијент, па укупан број опорављених износи 622.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here