Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У српским срединама на Косову и Метохији, у последња 24 сата, регистрована су два смртна случаја, седам новооболелих, док је 19 особа излечено, саопштио је на данашњој конференцији за медије, епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, др Александар Антонијевић. На преосталој територији К и М преминуло је седам особа, а 250 је новозаражених.

У српским срединама евидентирано је седам новооболелих, а преминуле су две особе. Преминули су из Лепосавића и Зубиног Потока.

На северу Косова, забележено је пет нових случајева инфекције, а у српским срединама јужно од реке Ибар забележена су два случаја.

Новооболели по општинама на северу Косова: Косовска Митровица (1), Лепосавић (1) и Звечан (3).

Када је реч о српским срединама јужно од Ибра по један позитиван случај забележен је у Грачаници и Штрпцу.

Др Антонијевић је навео да се 433 пацијента налазе у кућној изолацији, 88 се лечи у КБЦ у Косовској Митровици, један у КБЦ Србије у Београду, два пацијента су смештена у КБЦ “Драгиша Мишовић”, два у КБЦ Крагујевац и троје у КБЦ Ниш.

Додаје да се за 19 пацијената чека тријажа и извештај да ли ће бити смештени у самоизолацију или ће бити хоспитализовани.

На преосталој територији К и М преминуло је седам особа, а 250 је новозаражених.

Према последњим подацима Националног института за јавно здравље на целом Косову је још 250 особа позитивно на Ковид-19. Преминуло је седам пацијента.

У Лабораторији за молекуларну микробиологију тестирано је укупно 454 узорка узетих са Клинике за инфективне болести и од контаката на терену. На коронавирус је позитивно 250 особа.

Број активних случајева је 3.804. Преминуло је седам особа, укупно 256. Излечено је 126 пацијената, укупан број излечених износи 4.989.

Од почетка епидемије на Косову је регистровано 9.049 позитивних случајева.

У последња 24 сата излечено је 19 пацијената – по пет из Косовске Митровице и Лепосавића, из Звечана три, из Зубиног Потока два, из Грачанице три и једно лице из Штрпца.

До сада је укупно преминуло 30 лица у српским срединама на Косову.

Од почетка пандемије укупно је тестирано 3.525 лица, од чега је код 825 особа потврђено присуство вируса корона. Од тога, у Косовској Митровици 252, у Лепосавићу 165, у Звечану 133, а у Зубином Потоку 86.

На централном Косову регистровано је укупно 189 оболелих. Укупан број активних случајева је 521.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here