Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

На институту „Торлак“ је покренута производња вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и у будућности ће моћи да се извози у државе региона, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Министар Поповић објавио је да је на Институту “Торлак” извршено пуњење прве серије контролних доза вакцине “спутњик В”.

“Данас је у присуству стручњака из Руског фонда директних инвестиција Владе Русије и руске фармацеутске компаније ‘Генеријум’ у Институту ‘Торлак’ извршено пуњење прве серије контролних доза вакцине ‘спутњик В'”, написао је Ненад Поповић на Твитеру.

Додао је да од 20. маја креће производња вакцине у Институту “Торлак”.

“Руски фонд директних инвестиција и Институт ‘Торлак’ удружују снаге како би свету донели више вакцина ‘спутњик В'”, истиче се на Твитер налогу Спутњик В.

„РФПИ и Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ објављују да је покренута производња руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ у Србији. Овим је Србија постала прва држава у јужној Европи која ће производити „Спутњик Ве“. Производња у Србији је у складу са најстрожијим стандардима“, саопштили су у фонду.

У фонду је наглашено да ће у будућности бити могућ извоз препарата у друге државе региона.

​„У складу са договорима који су постигнути између Руског фонда за директне инвестиције и Института „Торлак“ у Србији је у кратком року успешно покренута производња вакцине „Спутњик Ве“. Србија је прва европска држава која је почела да производи руску вакцину“, изјавио је директор руског фонда Кирил Дмитријев.

Он је подсетио да се од почетка ове године препарат активно користи за вакцинацију становништва и захваљујући покретању локалне производње размере вакцинације могу бити значајно увећане.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here