Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Жељка Цвијановић, председница Српске упутила саучешће поводом смрти владике Атанасија.

У Херцеговини је проглашена дводневна жалост поводом упокојења умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, саопштено је из Савеза општина и градова источне Херцеговине.

Дани жалости биће у петак и у суботу, 6. марта, преноси РТРС.

“Цијела Херцеговина тугује јер је након скоро три деценије изгубила духовног пастира који нас је неизмјерно волио и чувао. Хвала му што је с Херцеговцима био у најтежим временима, тјешио и храбрио, бринуо и окрепљивао, с народом дијелио радост и тугу”, наводи се у саопштењу.

Током дводневне жалости на свим институцијама и установама заставе ће бити на пола копља, а културне манифестације ће бити прилагођене дану жалости.

Цвијановић: Умировљени владика Атанасије оставио неизбрисив трагж

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић навела је да је умировљени епископ Атанасије оставио неизбрисив траг код верујућег народа у Херцеговини и многобројне младе људе је својим примером надахнуо и упутио на изучавање богословља и подстакао на ступање у свештенички и монашки чин.

Цвијановић је поводом смрти умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, упутила је телеграм саучешћа Светом аехијерејском Синоду Српске православне цркве, Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, свештенству, монаштву и верницима.

Умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије преминуо је вечерас у Болници Требиње у коју је примљен крајем фебруара након што је тестиран на присуство коронавируса и испољио извесне симптоме болести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here