Mesto za reklamu

27.08.2020.

У градовима у Црној Гори и вечерас су одржане литије верника Српске православне цркве за одбрану светиња. Окупљени су носили иконе и на миран начин исказали негодовање због спорног Закона о слободи вероисповести.

Бијело Поље не да светиње

На великом платоу на Никољцу, поред цркве Светог Николе, окупили су се Бјелопољци како би исказали подршку Цркви у борби за очување светиња.

​Током шетње кроз Никољац, а затим централним градским улицама, до цркве Светог Петра и Павла, узвикивали су „Не дамо светиње“, „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“, „Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора, Мило лопове“, „Сад се чује до небеса нема више ДПС-а“, преноси портал „ИН4С“.

Ауто-литија на приморју

Грађани су се окупили и у Сутомору. Дуга колона возила ишла је у Бар.

У Беранама на литији велики број деце

У Беранама је био окупљен велики број грађана међу којима је било доста родитеља са децом, која су носила иконе. Окупљени су ишли централним улицама и узвикивали “Не дамо светиње”.

На литији је забележен величанствен призор, развијена је тробојка од 120 метара.

У Никшићу на литији и Здравко Кривокапић

Верници су се окупили и у Никшићу на Тргу Шака Петровића, испред Саборне цркве Светог Василија Острошког.

Окупљеним се обратио и проф. др Здравко Кривокапић, и позвао народ да се „оловком“ супротстави режиму и избори за правду и бољу будућност, коју сви заслужујемо. Рекао је да је победа јасна и заслужена, и да ће ДПС имати мање гласова од листе „За будућност Црне Горе“, преноси портал „ИН4С“.

Литија и у Пљевљима

У Пљевљима је била организована протестна шетња за одбрану светиња. Велики број грађана се окупио на Тргу Патријарха Варнаве, а потом су ишли у протестну шетњу улицама града.

Грађани у протестној шетњи у Подгорици

Велики број грађана окупио се испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици. После молебана одржана је протестна шетња улицама Подгорице уз повике: “Не дамо светиње”, “Мило лопове” i “Косово је Србија”.

​Било је приметно и присуство полиције, која је између осталог регулисала и саобраћај, преносе “Вијести”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here