Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Централна прослава Дана државности Србије у Канади одржана је у Нијагариним водопадима. На платоу крај споменика Николи Тесли окупљене Србе и њихове канадске пријатеље поздравили су представници амбасаде и генералног конзулата Србије, Епархије канадске као и челници града и националног парка Нијагариних водопада.

Сретење ове, 2020. године, у Канади ће остати упамћено по српској тробојци на Нијагариним водопадима. Уз први сумрак боје српске тробојке појавили су се на моћној потковици на канадској страни реке а затим и на водопаду на америчкој страни.

Потом, на сваких петнаестак минута, црвена, плава и бела боја осветљавале су воду и ледену пару коју водопад ствара.

А пре тога је било званично и свечано. По интонирању српске и канадске химне окупљене су поздравили канадски владика др Митрофан, амабасадор Србије Михаило Папазоглу, генерални конзул Василије Петковић, градоначелник Нијагариних водопада Ник Диодати и парламентарци српског порекла Боб Братина и Том Ракочевић.

Окупњени народ око споменика Николи Тесли, чији је поглед вечно уперен ка водопадима, стигао је из готово свих канадских провинција, али их је било и из Америке. Њихово задовољство оваквим обележавањем државног празника Србије дели и и амабасадор на чију је иницијативу Сретење у Канади добило овакву слику.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here