Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић потврдио је данас да је у 20 градова и општина у Србији проглашена ванредна ситуација због поплава изазваних обилним падавинама.

Марић је у изјави за Телевизију Пинк навео да се у свим кризним тачкама ситуација полако смирује и да ће се већ данас радити пријава штете, након чега ће комисија изаћи на терен и извршити процену.

Он је прецизирао да је приближно 500 објеката поплављено на свим кризним тачкама, да је евакуисано 275 особа, а да се и данас наставља потрага за брачним паром Богојевић из Студенице који је нестао.

С обзиром на то да је много путних праваца оштећено и да је велики број саобраћајница у прекиду, Војска Србије се укључила да, на оним местима где су срушени мостови и прекинут саобраћај, сагледа могућност изградње понтонских мостова, објаснио је Марић.

Према његовим речима, према прогнозама РХМЗ пред нама је период стабилнијег времена, тако да ћемо учинити све што је у нашој могућности да се живот врати у нормалну и успостави нормално функционисање.

Највиши званичници државе су већ најавили да ће држава поправити сву штету насталу због поплава у неколико градова у Србији и да нико неће остати без крова над главом.

Када се ситуација смири и временски услови стабилизују, изградиће се порушена три моста, поправиће путеви и грађанима који су остали без домова изградиће се куће  и нико неће остати без крова над главом,

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here