Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

У Србији би до 2025. године, према прогнозама, број запослених у IT индустрији могао да порасте и на 120.000 односно да се повећа за чак три пута, саопштио је данас Мајкрософт.

“Највећи број радних места се очекује на подручју развоја софтвера, cloud технологија, дата science и cyber безбедности. Кроз процес дигиталне трансофмрације све гране индустрије су постале повезане са IT сектором, тако да IT индустрији нису потребни само програмери, већ и познаваоци различитих индустрија – продаје, произвође, здравства, банкарства…”, рекао је директор компаније Microsoft у Србији Милан Госпић.

Потребни су, каже, пословни аналитичари, графички дизајнери, пројектни менаџери, тестери и разни други профили.

Та компанија је, такође, најавила да ће наставити своју бесплатну глобалну иницијативу за стицање дигиталних знања и вештина до краја јуна 2022. године.

Програме за стицање знања до сада је искористило више од 30 милиона људи широм света, а више од 60.000 полазника је из Србије, што је Србију позиционирало у сам врх земаља Средње и Источне Европе.

На платформама Linkedn Learning, Microsoft Learn и GitHub Learning Lab могу се пронаћи сви потребни едукативни материјали за 10 најтраженијих послова који ће бити актуелни у наредним годинама.

Сви заинтересовани могу да се пријаве путем линка https://opportunity.linkedin.com/skills-for-in-demand-jobs .

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here