Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда одредила је локацију за фабрику кинеских вакцина “Синофарм” у оквиру привредне зоне “Аутопут”, у близини Земун Поља.

Фабрика, у којој ће се прво паковати “Синофарм” вакцина, а касније и производити, биће заједничко улагање Србије, Кине и Уједињених арапских емирата, саопштила је општина Земун.

Наводи се да је предвиђен и погон за производњу пи-си-ар тестова, и да је планирана месечна производња два милиона доза вакцине.

После прибављања техничке документације, опремање локације у целини 1-Блок 11а у оквиру Плана детаљне регулације за подручје привредне зоне “Ауто-пут” у Новом Београду, Земуну и Сурчину биће поверено Институту за путеве а. д. Београд, као најповољнијем понуђачу, чији ће посао бити плаћен 61,78 милиона динара без ПДВ-а.

Како се наводи, комунално опремање парцеле 946/5 у К. О. Земун Поље подразумева решење имовинскоправних питања, израду техничке документације која је орочена на 25. октобар и изградњу приступних саобраћајница, и то по хитном поступку.

За фабрику која ће се градити по систему “кључ у руке”, српска страна ће обезбедити земљиште и инфраструктуру, наводи се и додаје да ће та комплетно гринфилд инвестиција обезбедити довољне количине кинеске “Синофарм” вакцине не само за Србију, већ и регион.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here