Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Шефица делегације у парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ Србија Тања Фајон и известилац Европског парламента о Србији Владимир Билчик поручили су да је анализа коју су спровели након две рунде дијалога о побољшању изборних услова у Србији показала да је постигунт напредак, али да већина предузетих обавеза, више од 60 одсто, није постигнута, или је постигнута само делимично.

“Јасно је да се морају што пре предузети значајни кораци, посебно на подручју слободе медија и улогу јавних сервиса”, навели су Фајон и Билчик у ауторском тексту за Блиц.

Они су навели да није остало много времена пре изборне кампање за побољшање изборних услова применом свих обавеза, те да би предложили да се размотри временски оквир за изборе уз пуно поштовање Устава и закона, који омогућава испуњење свих обавеза пре кампање и како би сви актери имали поверење у изборни оквир.

Навели су и да је укључивање у политички и изборни процес једини начин да опозиција која бојкотује изборе омогући својим присталицама представљање.

У ауторском тексту се наводи и да је до сада постигнут консензус у неким подручјима која су препозната као најважнија, као и да је сада од пресудне важности да се све обавезе спроведу на начин да грађанин буде сигуран да ће бити постигнута стварна побољшања и промене.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here