Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић изјавила је данас, поводом 15. међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф, да је тај фестивал посебан и да на њему млади ствараоци имају прилику да разговарају са највећим именима наше и светске кинематографије.

Гојковић је на конференцији за новинаре у Влади Србије истакла да публику која за ходочашће сматра одлазак на овај фестивал, привлачи диван спој младости и искуства, односно што на њему млади аутори добијају своју прву шансу да прикажу шта знају и умеју, као и да разговарају са највећим именима наше и светске кинематографије.

Желим да неколико дана уживамо у овој чудесној магији коју Кустендорф већ 15 година пружа свима који воле филм и биће ми велико задовољство да ове године или почетком следеће наставимо са чудесном и раздирућом лепотом стварања филма, поручила је Гојковић.

Оснивач фестивала и редитељ Емир Кустурица оценио је да се Кустендорф одржава у времену када ништа више није као што је било и у коме свакодневно присуствујемо фрактури и лому душе, додавши да је фестивал почео и остао својеврсни уметнички азил.

Филм је увек био уточиште које зауставља време, навео је Кустурица.

Овогодишњи Kустендорф, под слоганом „Раздирућа и чудесна лепота стварања“, биће одржан од 6. до 10. маја у Дрвенграду на Мокрој Гори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here