Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Фолклорни фестивал “Соко” одржан је у Чикагу.  Учешће су узеле поред група из Чикага и околине и фолклорне групе из Канаде – пренела је „Српска телевизија“ из Чикага. 

Три аутобуса из Торонта са учесницима и гостима пристигло је уочи такмичења. Госте су дочекали  домаћини и такодје учесници фестивала, фолклорна група “Соко” при старој цркви Светог Васкрсења Христовог на Палмер улици. Након такмичарског дела које је одржано у сали оближње школе сви учесници и гости могли су да наставе дружење у просторијама и на имању старе цркве Св. Васкрсења где је приређена богата вечера, музика и забава а и проглашење победника.

Прво место и победнички пехар на фестивалу однео је “Трећи Ансамбл Српске Народне игре” из Торонта на челу са Мирославом Батом Марчетићем. Програм је био пропраћен играма из централне и северозападне Србије, игре Биначке Мораве, игре из Црне Траве, , Пчиње, Влашке игре из Халова, , игре из Пирота, Бјелице, Баната, Косова и Метохије и друге.

Учеснике су чинили ансамбли: Академија Српске Народне игре – Први, Други и Трећи ансамбл из Торонта, Соко – фолклорна група из Чикага, КУД Стеван Синђелић, фолклорна група Авала, фолклорна група Грачаница и Српска фолклорна група Хајдук Вељко – Торонто.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here